Veckans bloggare

Vecka 17 Lynx och Hanna

180427

Vi har haft idrott då körde vi kilerboll och hinderbana. Det var roligt.

Vi har haft musik då träna vi på vår sånger.

Den här veckan på träslöjden Fortsatte vi med våra lådor och några blev klara. På syslöjd håller vi på med våra symaskinkörkort.

På fredagen ska vi ha stjärnfest det är för att vi har fåt 20 stjärnor vi fick köpa godis för 20 kr vi ska ha fästen klockan 12:10.

På bilden har vi vikt stora och små fjärilar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

180413 Laura och Dunya vecka 15

Den här veckan har vi haft engelska. På engelskan har vi fått godis från U.S.A det smakade kanel. Vi har haft NP om ekorren. Det var änkelt tyckte vi. Vi har haft NO. På no´n så pratade vi om fotosyntesen. Fotosyntesen är ett recept kan man säga. En blomma tillexepel behöver sol, vatten koldioxid som blir till syre.

 

180306    AV EMIL OCH LYNX       VECKA 14

På Måndagen började vi inte vi var hemma och hade kul istället för att vara i skolan. På tisdagen började vi och ha kul I SKOLAN. Vi hade matte svenska, musik och gymnastik. Och åt mat och hade rast. På onsdagen så var ju Jenny ledig och vi hade Mats. Vi hade slöjd som var jötte kul. På syslöjden håller vi på med att ta körkort. På träslöjden håller ”DOM” på med att göra lådor.  Och sen hade vi engelska. På engelskan lär vi oss djur ord och spelar ett spel vid namn ”Give Me 4 ”.                  På torsdagen hade vi gymnastik och Matte, so och bild. På fredagen har vi matte, svenska.  På svenskan skriver vi  detta.  Rast, matte, mat, rast, no, klassens timme, massage. HEJDÅ!

V.12  18032

På idrotten körde vi matträff och spökboll  och vi pratade om nyckelord. På tisdag hade vi påskvandring och vi gick till rosa kyrka i försammlingsgården,  dut var kul vi fick saft och knäckebröd. Vi fick lära oss om jesus där. Vi lär oss träsymaskinen i syslöjden de är lite klurigt och enkel. På träslöjden gör vi trä lådor de är kul att göra saker av trä.

Skrivet av Serena och Sadmir.

 

 

V. 11 2018

Vi har haft slöjd och på syslöjden så fick vi sy på symaskinen och på träslöjden så gjorde vi lådor. Vi har haft musik och på musiken så sjöng vi vårsånger det var roligt.  Vi har haft So och på So´n så pratade vi om jordens inre. Vi har haft Idrott där körde vi Parstaffet, Elevensval på Elevensval blev det Spökboll. Vi har haft No där pratade vi om De Mäktiga fem. Och på en annan No lektion så fick vi prova på att spika för att vi pratade om Hävstång och spik .Vi har haft Engelska där pratade vi Engelska och körde djurlopen.

Skrivet av Laura och Gerta

V.49

Vi har haft musik där övade vi på Lucia sångerna.

Vi har haft idrott där körde vi Pingis.

Vi har haft So och där körde vi fakta text med våran bords granne

På fakta texten fick vi skriva frågor  och fakta text om tomte,pepparkaka, Lucia.

Vi hade också svenska och då kom biblotekarien så att vi fick låna böcker ifrån bibloteket.

Skrivet av Gerta och Ilaf.👭

Hanan & Serena

Vi har haft bild vi gjorde skelett av tops. Vi tyckte att det var kul. På NO lärde vi oss om lungorna,blodet och hjärta. Hjärtan är största muskeln i kroppen. Vi har haft musik vi tränar på lucia låtar. Vi ska till Kumla och sjunga lucia låtar och då får vi 3000 kr. Vi har haft svenska vi tränar på e/ä ljudet. Vi har haft NTA vi gjorde bro och den ska vara helt rak vi använde Vattenpass för att se om de är rak eller inte.

Remy & Emil:

Vecka 46

I torsdags hade vi fadderpromenad. Vi gick in i skogen och letade saker och vi hade typ en tävling med oss själva. Vi skulle leta saker inne i skogen och vissa för 6’åringarnas fröken. Och då får man +1 poäng. Det var många som tyckte fadderpromenaden var kul! Emil’s faddrar gillar inte honom.  En sprang bort den andra sparkade mig och ville inte vara med mig😂😂

Skrivet av Remy och Emil

V.41

i torstas var vi på allehalen och vi hade kul. Vi fick simma 6 gånger bröstsim och 2 gånger ryggsim. Vi har ändrat ämne på so vi pratar om FN dagen. PÅ träslöjd gjorde vi vikingar hus, vikingar svärd och vikingarbåt. Och på syslöjden fick vi pröva symaskinen vi fick sy på papper men vi använde  inte tråd. På idrotten fick vi rösta på vad vi skulle köra det blev spökboll det var kul. Vi har haft musik vi tränar på att sjunga låtar för att på FN dagen ska vi ha en konsär. Vi fick lära oss hur man ritar kubism form.

**************************************************************************

V.40

Denna vecka har vi haft idrott. Där körde vi spökboll,killerboll,innebandy  och pingis. Vi fick en extra lång lektion för Johans treor var på kultur kul. Det var super kul. Efter idrotten bestämde vi trivsel regler. Vi bestämde vilka regler skulle vara kvar och vilka som skulle tas bort.  Från Estere och Gerta.