Serena

Här är min bok om fjärilar

V.22/180601

Vi fick fjärilslarver för några veckor sen, och ungefär efter en vecka blev den till en puppa. Pupporna hängde i en fin J form, och efter en vecka blev dom fjärilar, dom var gjätte fina och färgglada. Det här veckan på tisdag släppte vi ut fjärilarna i hembygdsgårdens lilla skog.     Vi hade den näst sista engelska lektionen  förigår och vi tittade på Big Muzzy. Åsa visade oss bilder på olika yrken och vi fick räcka upp handen och säga vad det heter. Sen så körde vi Make It For det är en gjätte rolig kortspel. På bildlaktionen gjorde vi symetry fjärilar dom blev gjätte fina. Snart kommer sommaravslutningen och jag är med i sommaravslutningskören. Vi övar på låtarna med Edvina och några va dom är svåra och två av dom kan jag redan. I  matematikboken har vi börjat på multiplikation med uppställning, det var inte svår alls för att jag hade redan lärt mig från Youtube för ut.

 

V.2/180112

Vi fick nya iPad. På idrotten körde vi hinderbana och ambulansen och ambulansen är en av mina favorit lek. På Engelska så körde vi giv me five och djur loopen. På NO fick vi lära oss om hjärnan. Men en sak som jag är inte glad av är att Hanna flyttade.

V.50

Vi övade på lucia sånger nästan i en månad  och vi sjöng tre gånger en gång 13 december på kvällen för föräldrarna och nästa dag fick jag vakna klockan 6 och jag var i skolan exakt klockan kvart i 7 och jag Butte om jag tog på mig mina lucia kläder och glittren och ljuset sedan åkte vi till Bob i Kumla vi sjöng där vi fick tre olika dricka med kartong gratis och vi fick 3000 kr. Sedan när vi kom tillbaka gick vi direkt till gympasalen och vi fick pepparkakor och saft och vilade ungefär i en halv timme och sedan började vi sjunga och sen var de slut vi jobbade som vanligt. 14 december fick vi äta med våra fadderbarn och min fadderbarn heter Siara hon är jätte snäll. 15 december hade vi julpyssel med min fadderbarn vi gjorde små tomtar te var en rolig vecka.🤗😀😎👩🏼

Vi har gjort rymdbok. I boken har vi skrivit  om Universum, Stjärnor, Vintergatan, Solen och Månen.  Jag gillar skriva om rymden.

Vi  har gjort sol med  tre olika färg papper gul orange och röd. Sen har vi tat en stor rund sen klippt ut små kvadrater som vi klistrad  fast.