Gerta

Här är min bok om fjärilar

180601 Vecka 22

Vi har haft Idrott. Denna idrottslektionen har varit roligt även om vi inte hade våran Idrottslärare. Vi hade inte henne för att hon gick och badade med en annan klass så då hade vi Mats. Det var ändå roligt. Vi körde Handboll, Fotboll och några tjejer passade basket boll. Det var jätte roligt och det var jätte varmt. För vi var ute i  Spontan.  Och vi har släppt ut våran fjärilar. Vi släppte ut dem i hembygdsgården. För där finns det blommor och blad och fjärilarna gillar blommor och blad. Det var roligt att släppa ut dem. Och våran bänk ska vara tomma för snart är det sommarlov

 

 

 

180110

Nu har vi börjat skolan. Den 10 januari började skolan. En dag efter skolan började så fick vi nya  Lärplatta . Vi fick 20 Lärplattor . Alla i klassen fick en egen  Lärplatta .  Det är jätte roligt att ha en egen  Lärplatta som man jobbar med i skolan.  Dem tre dagarna som vi hade skola så hade vi Idrott. På  Idrotten så hade vi Hinderbana  och ambulans  . Vi fick också bollar att leka med. Jag,  Emelie, Estre och Sadmir körde Bomben. Det är en lek som man kör med stor boll. Det går ut att man passar den stora bollen till vem man vill och den som råkar tappa bollen ska passa snappat till någon annan och då räknar man 10 ,9 ,8,7,6,5,4,3,2,1,0 och när man har passat bollen till någon på två den som nudda bollen sist var ute. Vi hade också So och där pratade vi om Reklam.  Vi har bytet grupper till träslöjd och syslöjd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har sjöngit Lucia. Vi sjöng Lucia tre gånger en gång i skolan en gång för föräldrarna och en gång  i Bob i Kumla.  När vi sjöng i Bob i Kumla så fick vi 3000 kr. Och när vi sjöng för  Skolan  så sjöng vi i gympasalen. Och när vi sjöng för föräldrarna så sjöng vi i matsalen. Efter vi sjöngde för föräldrarna så fickade vi. Vi åt Lussebulle och drack saft.   Och innan vi sjöng för skolan så fick vi också fika då åt vi fyra pepparkakor var och ett glass saft.

 

 

 

 

 

 

 

Vi har fått  fadderbarn. Det var roligt.

Vi har gört händer som ska bli till löv .Till  vårt träd.

 

 

Vi i 3:an

När jag blir stor vill jag bli  Gymnastik   Lärare  och  Dans   Lärare .

Jag är bra på att dansa och gymnastik .

Under året vill jag lära mig  mer om vikingarna  .

Bli bättre på att måla.

Mitt självporträtt i trean

I trean fick vi rita egen  självporträtt

Vi har haft en klassresa . Vi åkte till  Kumla parken . Det var roligt . Alla barn lekte omkring .  Vi lekte dunken. Det som var bra va att Jenny åkte linbana och klätrade upp i klätterstelingen .

 

 

 

Vi har gört rymd bok som handlar  fakta om rymden.

 

Vi har gjort  händer och målat av dom och gjorde dom till en blomma.

image

 

Hej jag heter Gerta.  Jag har en bok som heter. Bravo  bella.  Det handlar om hundar och hundarna som jag gillar heter Tindra och  Torsten   .  Jag  tycker att dom är snälla.  Och fina .  I matte är kul att räkna och att öva mer . I svenska är det jätte rolig för att man får skriva bokstäver ord. Och meningar . I so pratar vi om däggdjur jorden och hur djur växer . I no kolar vi på jord och vi får jord och hitta saker .  I lunchen är det god matt . Barnen är snälla och bra på att leka .  I idrott för vi av Gabi springa öva att kasta boll och öva på allemansrätten . Reglerna vad det geler i skogen inte testa över allt . Ner man grillar ta skräpet och stänga elden.