Om oss

Hej!

Välkommen till klass 3a på Stocksätterskolan.  Jag, Jenny Drakenberg, är mentor i klassen och ansvarig för bloggen.

Vi i trean kör vidare mot mållinjen. Vi har haft vår blogg i snart 4 år och detta blir det sista året för just denna blogg. Eleverna har med åren ökat sitt deltagande i bloggen. I klassen går det 20 barn och förutom mig så finns Mats Carlsson också med som resurser till en elev. Det är en härlig blandning av olika förmågor som skapar denna blogg.

Här kommer du att kunna följa oss i vår dag i klass 3. Ni kommer att kunna läsa och titta på bilder från våra lektioner. De bilder som vi använder oss av är från elevernas arbeten, våra egna fotografier och filmer.  Vi har tillstånd från vårdnadshavare att publicera bilder och filmer på deras barn.  Av våra egna  bilder och filmer på barnen och deras arbeten får inget kopieras och användas utan vårt tillstånd. Allt material som vi lägger ut har vi upphovsrätt till. Se:  Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 2.5 Sverige Licens.

Syfte och mål:

Målet med denna blogg är själva utvecklingsgången!

Bloggen finns för information och dokumentation. Här kan föräldrarna, och andra intresserade, följa vad vi gör och på så sätt bli delaktiga i vårt arbete. Bloggen ger utrymme för elevernas delaktighet och ger dem möjlighet att vara med och påverka sitt eget lärande. Den ska stimulera och inspirera eleverna till skrivande samt möjliggöra för dem att producera texter som ligger dem nära och som de dessutom har läsare till. Meningen är också att utveckla elevernas språkliga förmåga samt lära dem att hantera sociala medier. De får också lära sig att hantera  ipads  som ett arbetsredskap.

Det är många mål ur Läroplanen, Lgr 11, som vi tränar oss på här på bloggen.

Vi övar bl a på …

att kunna berätta om och skriva texter där ord och bild samspelar.

att beskriva vardagliga händelser så att innehåll och handling på ett tydligt sätt framgår.

att arbeta med källkritik och hur texters avsändare påverkar innehållet.

att använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande.

Att detta även är en tävling gör det ännu roligare. Eleverna får en extra morot för att lägga ner lite möda på att få det bra. Tänk om vi skulle vinna, vilken glädje det skulle bli! Det skulle bli ett extra kvitto på att det vi gjort uppskattas av andra.

Kul om ni vill följa med på vår bloggresa!

Alla elever i Eken tre och Jenny

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *